Reduktion af CO2-udslip – skåret ud i pap
Hos KVM-Genvex genbruger vi papkasserne fra vores leverandører. På den måde kan du være sikker på, at der er taget højde for klima og miljø når du modtager vores varer.
Når du får tilsendt produkter og tilbehør fra KVM-Genvex er der en stor sandsynlighed for, at papkassen, den leveres i, i forvejen er blevet brugt af vores leverandører. Derudover er papkasserne også produceret af 60% genanvendeligt materiale. Små ændringer som disse i vores forsyningskæder kan gavne både klimaet, miljøet og CO2-regnskabet.
Hvordan fungerer det?
Hver uge modtager vi hos KVM-Genvex et hav af papkasser fra diverse leverandører. Leverandørerne leverer en række kritiske komponenter, vi bruger til at samle vores ventilationsanlæg og fjernvarmeunits. Når komponenterne er taget i brug, står vi efterfølgende tilbage med en tom papkasse, der i en typisk produktionslinje ville blive smidt til forbrænding. Men hvorfor egentlig det? De fejler jo ikke noget.
Derfor har vi hos KVM-Genvex i stedet valgt at genbruge kasserne. På den måde bidrager vi til at færre kasser skal sendes til forbrænding eller genanvendelse – begge dele processer, der tærer på klimaet.
Så når du næste gang får en reservedel eller vare fra KVM-Genvex, kan du komme ud for, at navnet på en anden leverandør står på papkassen. Det er altså ikke en fejl, men snarere vores måde at sikre, at vi kan have nogle så klimavenlige leveringsforhold som overhovedet muligt.
Genanvendt pap – som at undlade at køre 10.100 km i bil
Ikke nok med at vi selv genbruger vores papkasser, så kan vi også garantere, at vores egne papkasser er fremstillet af minimum 60 % genanvendt pap. Og det har kæmpestor indflydelse på vores klima og miljø.
Generelt kan man nemlig finde meget store besparelser i at bruge genanvendt pap i stedet for at bruge nyt pap, der er fremstillet af nye træfibre. Hver gang man genanvender 1.000 kg pap, sparer man faktisk 2.000 kg. CO2. Hvis pappet derimod bliver brændt, udledes der ca. 220 kg. CO2 pr. ton affald. Det betyder med andre ord, at man ved at genanvende pappet i stedet for at brænde det, sparer atmosfæren for 1.780 kg. CO2. Hvis man skal opnå den reduktion på anden vis, svarer det fx til at undlade at køre 10.100 km i bil. Eller den mængde CO2, man som dansker ville spare, hvis man valgte at blive hjemme i stedet for at flyve en tur til Miami og hjem igen (Kilde: Affald Plus).
Set ud fra et globalt perspektiv, vil man gennemsnitligt spare 1,60 kg. CO2 for hver gang man benytter 1 kg. genanvendt pap.
Var det ikke smartere, hvis jeres eget navn stod på kassen?
Jo, det ville helt bestemt se smart ud, at der stod ”KVM-Genvex” på kassen, når du modtog dit produkt fra os. Men det at producere disse papkasser er en meget klimabelastende proces - og det er knap så smart.
Træproduktion er nemlig én af de mest klimabelastende processer – endda mere end produktion af plast. Det skyldes de mange faser, der er involveret i træproduktion. Først skal træerne fældes. Herefter skal de sendes til en række faciliteter for at blive lavet til træmasse. Når det er sket, vil træmassen blive lavet til papir, som efterfølgende skal transporteres videre til produktionen af det produkt, papiret skal bruges til – fx pap. De omfangsrige produktionsforhold betyder bl.a. at fx et papkrus udleder 5 gange så meget CO2 som et plastikkrus (Kilde: Kemisk Institut, University of Victoria). Derfor er det vigtigt for KVM-Genvex, at produktionen af træ i forbindelse med vores forsyningskæder holdes på et absolut minimum. På den måde undgår vi ressourceoverforbrug, der på sigt skader vores klima og miljø.
Kig efter vores label
Vil du gerne vide, om dit produkt eller reservedel er ankommet i en både genbrugt og genanvendt papkasse? Så kan du lede efter vores grønne label. Det er din garanti for, at du har modtaget din vare under de bedst tænkelige miljø- og klimaforhold.